Nieuwe mantelovereenkomst biedt meer zekerheid

19-10-2020
Nieuwe mantelovereenkomst biedt meer zekerheid

Voor de branche leden van FHI en Fenelab is een nieuwe mantel beschikbaar. Het gaat om een kredietverzekering van verzekeraar Coface. Branche leden krijgen kortingen op de premies en gunstiger voorwaarden. HBR Branche Verzekeringen, het gespecialiseerde assurantiebedrijf dat al tal van collectieve mantelovereenkomsten voor de branche leden verzorgt, heeft de nieuwe mantelverzekering ingekocht bij Coface. Dit van oorsprong Franse bedrijf specialiseert zich in risicobeheer en kredietverzekeringen.

Ruud Rooker, commercieel manager van HBR Branche Verzekeringen, beschrijft de voordelen van een kredietverzekering: ”Met een kredietverzekering sluit je een bepaald risico uit. Je kunt nog voor het sluiten van een deal kredietinformatie inzien. Als je zaken doet en het gaat fout, dan kun je de orders voor een bepaald bedrag verzekeren. Doorgaans is dat 75 procent van de waarde van de order.

Mocht de partij in kwestie niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kunnen voldoen, bijvoorbeeld omdat hij failliet gaat, dan krijg je toch een bedrag uitbetaalt.” De behoefte naar kredietverzekeringen is vooral aanwezig bij bedrijven die exporteren naar landen buiten de EU. Als voorbeeld noemt Rooker een branche lid met plannen om een machine te leveren aan de Universiteit van Moskou. Dat gebeurde in een tijd waarin de Nederlandse overheid overwoog een exportverbod naar Rusland in te voeren. Rooker: ”We hebben toen een op maat gemaakte kredietverzekering afgesloten. Daarin was het politieke risico meeverzekerd.” Dat exportverbod kwam er nooit, maar het risico was wel afgedekt. Door de overeenkomst met Coface kunnen branche leden die een kredietverzekering afnemen korting op de premies krijgen. Rooker: ”Ook kortingen op het aanvragen van limieten zijn behaald. En we hebben verbeteringen in de voorwaardes bedongen, zoals langere termijnen waarbinnen een claim kan worden ingediend.”

Mocht u interesse hebben in een offerte, dan kunt u contact opnemen met HBR Branche Verzekeringen.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.