Als werkgever wilt u goed zorgen voor uw werknemers; sterker nog u bent als werkgever wettelijk verplicht om een aantal zaken goed te regelen. U dient onder andere te zorgen voor een veilige werkplek, u bent verplicht om een groot gedeelte van het loon door te betalen bij ziekte en betaalt premie voor het pensioen van uw medewerkers. Voor deze risico’s kunt u zich als werkgever verzekeren.
HBR Branche biedt voor diverse brancheverenigingen mantelovereenkomsten en collectieve afspraken voor de volgende verzekeringen:
Een verzuimverzekering is belangrijk aangezien een zieke werknemer het bedrijf gemiddeld 250 euro per dag kan kosten. U bent namelijk wettelijk verplicht om het loon door te betalen, waarbij het gaat om minimaal 70 procent van het loon (afhankelijk van de CAO). Naast doorlopende loonkosten, moet je mogelijk een vervanger inhuren en heb je vaak te maken met het verlies van productie. Daarnaast moet een werkgever zich inspannen om een zieke werknemer zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen, en die re-integratie kost ook geld.
Een verzuimverzekering dekt een deel van die kosten. U krijgt in ieder geval een vergoeding voor het loon dat u moet doorbetalen aan uw zieke werknemer en wordt u door veel verzekeraars geholpen bij het voorkomen en terugdringen van verzuim.
Wanneer u van plan bent om personeel in dienst te nemen, moet u er rekening mee houden dat u zorgdraagt voor de risico's die de werknemers lopen. De belangrijkste verzekeringen zijn:
HBR Branche kan u meer vertellen en het beste advies geven op het gebied van werknemersverzekeringen.
Een collectieve ziektekostenverzekering is een mooie secundaire arbeidsvoorwaarde die u uw werknemers kunt bieden. Iedereen in Nederland is verplicht om een ziektekostenverzekering af te sluiten. Het is voor veel werknemers een zorg die u ze uit handen kunt nemen. Daarbij bent u er, met een collectieve ziektekostenverzekering, van verzekerd dat uw werknemers goede zorg ontvangen.
Het afsluiten van een collectieve ziektekostenverzekering kan al vanaf één werknemer. Ook voor kleine bedrijven is dit een mooie secundaire arbeidsvoorwaarde. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan contact op met een van de adviseurs van HBR Branche. Zij helpen u graag verder.
Nee. Een ongevallenverzekering keert eenmalig een vast bedrag uit. Het uitkeren van een langdurige, maandelijkse uitkering valt onder de collectieve WIA-verzekering.
De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de situatie. De adviseurs van HBR Branche informeren u graag over de mogelijkheden van een ongevallenverzekering voor uw werknemers.
WGA betekent: werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten en is een onderdeel van de WIA. De WGA-eigenrisicodragersverzekering is een verzekering voor werkgevers die eigenrisicodrager zijn voor de WGA. Eigenrisicodrager zijn betekent dat u de WGA-uitkeringen van uw werknemers zelf betaalt, dit is voor een periode van maximaal tien jaar. Dankzij de verzekering krijgt u een vergoeding voor deze uitkeringen.
Dit kan interessant zijn omdat u een lagere basispremie betaalt aan het UWV. Wilt weten of het voor uw bedrijf interessant is om eigenrisicodrager te worden? Neem dan contact op met een van de adviseurs van HBR Branche. Zij kunnen u er alles over vertellen.
Een WIA-aanvullingsverzekering is er voor mensen die minder dan 35% of meer dan 80% arbeidsongeschikt zijn. Iedere werkgever is verplicht een WIA-verzekering voor zijn werknemers af te sluiten. Deze verzekering zorgt voor een aanvulling op uw inkomen. Dit kan echter onvoldoende zijn en daarvoor kunt u een WIA-aanvullingsverzekering afsluiten. Er zijn werkgevers die deze verzekering collectief aanbieden als secundaire arbeidsvoorwaarde. Of u ooit gebruik zult moeten maken van deze verzekering is onduidelijk, maar een WIA-aanvullingsverzekering kan zeer welkom zijn wanneer u (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt raakt.
Wilt u meer informatie over de WIA-aanvullingsverzekering? De adviseurs van HBR Branche kunnen u er alles over vertellen.