Aansprakelijkheids verzekering

De aansprakelijkheidsverzekering die u privé heeft afgesloten dekt geen zakelijke risico’s. Het is dus voor u als ondernemer van belang om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (of AVB) beschermt u tegen schadeclaims wanneer u zakelijk schade veroorzaakt bij een ander of als iemand door uw schuld letsel oploopt. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering geldt ook voor medewerkers of uitzendkrachten die voor uw bedrijf aan het werk zijn. De kosten van de schade worden vergoed onder uw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Wat is een collectieve aansprakelijkheidsverzekering?

De collectieve aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die dekking biedt voor diverse vormen van aansprakelijkheid. Voor elke branche wordt een speciaal pakket samengesteld dat nagenoeg alle voorkomende schades moet verzekeren. Het is dus van enorm belang dat er een juiste inventarisatie wordt gemaakt om zo alle bedrijfsactiviteiten in kaart te brengen. Na deze inventarisatie kunnen de aansluitende dekkingen worden gekozen.

Wat maakt de mantel aansprakelijkheidsverzekering uniek?

Het unieke is allereerst de combinatie van aangeboden dekkingen die tot op heden in Nederland nog niet gemaakt is. Voor de branches waar dit relevant is, is legionella standaard meeverzekerd. Maar ook voor andere branches zijn mogelijkheden te bespreken. Zodat u als ondernemer (of de leden van uw branchevereniging) profiteert van een uitstekende premie met een hoge collectiviteitskorting.

Bent u op zoek naar een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor uw bedrijf of brancheorganisatie? Een adviseur van HBR Branche helpt u graag de mogelijkheden onderzoeken. Neem vandaag nog contact op met HBR.

Wilt u meer informatie?

Wat is allemaal gedekt binnen de aansprakelijkheidsverzekering?

Schade aan personen of andermans eigendommen en eventuele vervolgschade
Werkgeversaansprakelijkheid voor uitzendkrachten en stagiairs
Juridische hulp
Milieuschade
Beschadigingen aan spullen die je voor anderen bewaart
Schade aan u of uw bedrijf
Schade door een (lucht)vaartuig of motorvoertuig
Schade door een zelf gemaakt product (productaansprakelijkheid)
Het opnieuw uitvoeren van de werkzaamheden
Schade veroorzaakt door asbest

Veelgestelde vragen

Wat valt er nu precies onder een cyberverzekering?

Binnen een cyberverzekering is het mogelijk dat alle aansprakelijkheden gedekt worden die voortkomen uit:

  • Hacking
  • Systeeminbraak
  • Diefstal van privacygevoelige gegevens
  • Aansprakelijkheid aan derden bij o.a. het verspreiden van een virus
  • Gijzelen van data (afpersing)
  • Omzetverlies

HBR Branche kan u verder adviseren over welke mogelijkheden er zijn en de bijbehorende dekkingen.

Welke verzekeringen heb ik nodig als ik personeel ga aannemen?

Wanneer u van plan bent om personeel in dienst te nemen, moet u er rekening mee houden dat u zorgdraagt voor de risico's die de werknemers lopen. De belangrijkste verzekeringen zijn: 

HBR Branche kan u meer vertellen en het beste advies geven op het gebied van werknemersverzekeringen.

Ik heb een klein bedrijf, is een kredietverzekering iets voor mij?

Voor elk bedrijf dat facturen verstuurd is het zinvol om een kredietverzekering af te sluiten. De kans op wanbetaling blijft groot als u steeds met wisselende klanten zaken doet. HBR Branche kan u goed adviseren of een kredietverzekering handig is in uw situatie en welke mogelijkheden er zijn. 

Wat is het verschil tussen beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid?

Met beroepsaansprakelijkheid wordt bedoeld de aansprakelijkheid voor beroepsfouten in uw werk of het werk van uw werknemers. Van bedrijfsaansprakelijkheid is sprake als u of één van uw werknemers materiële schade aan zaken of letselschade aan personen veroorzaakt. U kunt zich verzekeren tegen deze aansprakelijkheden via een beroepsaansprakelijkheidsverzekering of een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

Wat kunt u verwachten van onze adviseurs?

De adviseurs van HBR Branche maken werk van een goed advies. Dat begint bij een gesprek om uw persoonlijke situatie te inventariseren. Op basis hiervan wordt uitgebreid onderzocht wat voor u de best passende oplossing is. Dit vereist veel vakkennis, ervaring en up-to-date kennis van de markt. Onze adviseurs zitten dus regelmatig achter de studieboeken om hun kennis actueel te houden, zodat wij u van een goed advies te kunnen blijven voorzien. De adviseurs zijn ook afkomstig uit de regio waardoor u zeker weet dat u snel en persoonlijk wordt geadviseerd. U krijgt dus altijd het beste en onafhankelijk advies!

Heb ik voldoende aan mijn privé rechtsbijstandverzekering als ik een zakelijk geschil krijg?

Nee, een reguliere rechtsbijstandverzekering die u heeft afgesloten geldt alleen voo u als privépersoon. Als bedrijf kunt u hier geen aanspraak op maken. Sluit hiervoor een aparte zakelijke rechtsbijstandverzekering af.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.