Brandverzekering

Een brandverzekering is een belangrijke verzekering, omdat de gevaren, die zich hier kunnen voor doen, zo groot zijn, dat een bedrijf hieraan failliet kan gaan. Deze brandverzekering, of beter bedrijfsschadeverzekering, biedt dekking voor o.a. brand, storm, water, inbraak. Onder het verzekeringspakket vallen voorzieningen voor opstal, inventaris en goederenvoorraad, bedrijfsschade, elektronica, reconstructiekosten en nog enkele andere zaken. HBR Branche helpt u het juiste verzekeringspakket voor uw bedrijf of branche samenstellen.

Wat is een collectieve brandverzekering?

De collectieve brandverzekering van HBR Branche is een verzekeringspakket voor bedrijfsschade. Binnen de afspraken die HBR met verzekeraars gemaakt heeft worden een groot arsenaal verzekeringen gebundeld die schade aan uw bedrijf vergoeden. Voor specifieke branches zijn speciale afspraken gemaakt. In onze tarieven worden vier klassen bedrijven gedefinieerd, te weten:

  • Bedrijven zonder magazijn
  • Bedrijven met een klein magazijn
  • Bedrijven met een groot magazijn/productiehal
  • Afvalverwerkers

Vervolgens hebben we een verdeling gemaakt in de hoogte van de verzekerde som. Hoe hoger de verzekerde som, hoe lager het premiepromillage. Elke plotselinge en onvoorziene materiële beschadiging ten gevolge van een onzekere gebeurtenis is verzekerd tegen bepaalde voorwaarden. De verzekering is eventueel uit te breiden met extra kosten, reconstructiekosten en bedrijfsschade.

Naast de brandverzekering bieden wij ook de mogelijkheid voor de laboratoria een all risks laboratorium-computer verzekering te sluiten. Een brandverzekering heeft een beperkte dekking voor de vaak zeer dure en specialistische laboratoriumapparatuur. Dagelijks staat de apparatuur bloot aan medewerkers, vloeistoffen en ander van buiten komend onheil. Een adequate all risks dekking is daarom een must.

Wat maakt de mantel brandverzekering uniek?

HBR Branche heeft voor veel verschillende branches unieke afspraken gemaakt met verzekeraars om zo branche specifieke risico’s toch mee te verzekeren. Dit voordeel maakt het aanbod van HBR Branche in deze uniek en daar profiteert u direct van.

Wilt u een brand- of bedrijfsschadeverzekering afsluiten via HBR Branche? Of wilt u dat iemand met u meedenkt hoe een branche specifiek risico mogelijk toch te verzekeren is? HBR Branche staat voor u klaar. Neem vandaag nog contact op.

Wilt u meer informatie?

Veelgestelde vragen

Wat valt er nu precies onder een cyberverzekering?

Binnen een cyberverzekering is het mogelijk dat alle aansprakelijkheden gedekt worden die voortkomen uit:

  • Hacking
  • Systeeminbraak
  • Diefstal van privacygevoelige gegevens
  • Aansprakelijkheid aan derden bij o.a. het verspreiden van een virus
  • Gijzelen van data (afpersing)
  • Omzetverlies

HBR Branche kan u verder adviseren over welke mogelijkheden er zijn en de bijbehorende dekkingen.

Welke verzekeringen heb ik nodig als ik personeel ga aannemen?

Wanneer u van plan bent om personeel in dienst te nemen, moet u er rekening mee houden dat u zorgdraagt voor de risico's die de werknemers lopen. De belangrijkste verzekeringen zijn: 

HBR Branche kan u meer vertellen en het beste advies geven op het gebied van werknemersverzekeringen.

Ik heb een klein bedrijf, is een kredietverzekering iets voor mij?

Voor elk bedrijf dat facturen verstuurd is het zinvol om een kredietverzekering af te sluiten. De kans op wanbetaling blijft groot als u steeds met wisselende klanten zaken doet. HBR Branche kan u goed adviseren of een kredietverzekering handig is in uw situatie en welke mogelijkheden er zijn. 

Wat is het verschil tussen beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid?

Met beroepsaansprakelijkheid wordt bedoeld de aansprakelijkheid voor beroepsfouten in uw werk of het werk van uw werknemers. Van bedrijfsaansprakelijkheid is sprake als u of één van uw werknemers materiële schade aan zaken of letselschade aan personen veroorzaakt. U kunt zich verzekeren tegen deze aansprakelijkheden via een beroepsaansprakelijkheidsverzekering of een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

Wat kunt u verwachten van onze adviseurs?

De adviseurs van HBR Branche maken werk van een goed advies. Dat begint bij een gesprek om uw persoonlijke situatie te inventariseren. Op basis hiervan wordt uitgebreid onderzocht wat voor u de best passende oplossing is. Dit vereist veel vakkennis, ervaring en up-to-date kennis van de markt. Onze adviseurs zitten dus regelmatig achter de studieboeken om hun kennis actueel te houden, zodat wij u van een goed advies te kunnen blijven voorzien. De adviseurs zijn ook afkomstig uit de regio waardoor u zeker weet dat u snel en persoonlijk wordt geadviseerd. U krijgt dus altijd het beste en onafhankelijk advies!

Heb ik voldoende aan mijn privé rechtsbijstandverzekering als ik een zakelijk geschil krijg?

Nee, een reguliere rechtsbijstandverzekering die u heeft afgesloten geldt alleen voo u als privépersoon. Als bedrijf kunt u hier geen aanspraak op maken. Sluit hiervoor een aparte zakelijke rechtsbijstandverzekering af.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.