Cyber + data risk verzekering

Een gerichte (computer)hack of het verlies van een laptop kan grote gevolgen hebben. Denk maar aan verlies van klantinformatie of personeelsgegevens, het in verkeerde handen komen van betaalkaartgegevens, schade aan uw netwerk of derving van online inkomsten en reputatieschade. Of het nu gaat om de kosten die u maakt in geval van diefstal van gegevens of voor het voeren van verweer in verband met de content op uw website, de Cyber + Data Risk verzekering biedt optimale bescherming tegen alle data- en online risico’s die u loopt.

Wat is een cyberverzekering?

Met een cyberverzekering dekt u (een deel van de) financiële schade af als gevolg van een datalek, virus of cyberaanval. In de basis worden zowel uw eigen kosten als schade aan derden waarvoor u aansprakelijk wordt gesteld vergoed, maar dit is wel afhankelijk van de voorwaarden en de manier van ontstaan van de schade. Sommige cyberverzekeringsaanbieders bieden u naast het vergoeden van de schade ook hulp aan bij herstel van imagoschade. Met een steeds groter risico door verregaande automatisering is het afsluiten van een cyberverzekering steeds belangrijker.

Wat maakt de mantel cyberverzekering uniek?

HBR Branche heeft met meerdere aanbieders afspraken gemaakt over een uitgebreide dekking op cyberrisico’s. Deze richten zich niet alleen op het afdekken van financiële risico’s maar ook op de ondersteuning door ervaren security- en privacyprofessionals, met wereldwijd bereik en uitgebreide expertise, die werken volgens een gedegen incident response-plan. Zij helpen u bijvoorbeeld databases en websites te herstellen, belanghebbenden te informeren en de schade te beperken.

Bent u opzoek naar een passende cyberriskverzekering voor uw bedrijf of branche? De adviseurs van HBR Branche gaan graag het gesprek met u aan. Neem vandaag nog contact op voor de mogelijkheden.

Wilt u meer informatie?

Veelgestelde vragen

Wat valt er nu precies onder een cyberverzekering?

Binnen een cyberverzekering is het mogelijk dat alle aansprakelijkheden gedekt worden die voortkomen uit:

  • Hacking
  • Systeeminbraak
  • Diefstal van privacygevoelige gegevens
  • Aansprakelijkheid aan derden bij o.a. het verspreiden van een virus
  • Gijzelen van data (afpersing)
  • Omzetverlies

HBR Branche kan u verder adviseren over welke mogelijkheden er zijn en de bijbehorende dekkingen.

Welke verzekeringen heb ik nodig als ik personeel ga aannemen?

Wanneer u van plan bent om personeel in dienst te nemen, moet u er rekening mee houden dat u zorgdraagt voor de risico's die de werknemers lopen. De belangrijkste verzekeringen zijn: 

HBR Branche kan u meer vertellen en het beste advies geven op het gebied van werknemersverzekeringen.

Ik heb een klein bedrijf, is een kredietverzekering iets voor mij?

Voor elk bedrijf dat facturen verstuurd is het zinvol om een kredietverzekering af te sluiten. De kans op wanbetaling blijft groot als u steeds met wisselende klanten zaken doet. HBR Branche kan u goed adviseren of een kredietverzekering handig is in uw situatie en welke mogelijkheden er zijn. 

Wat is het verschil tussen beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid?

Met beroepsaansprakelijkheid wordt bedoeld de aansprakelijkheid voor beroepsfouten in uw werk of het werk van uw werknemers. Van bedrijfsaansprakelijkheid is sprake als u of één van uw werknemers materiële schade aan zaken of letselschade aan personen veroorzaakt. U kunt zich verzekeren tegen deze aansprakelijkheden via een beroepsaansprakelijkheidsverzekering of een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

Wat kunt u verwachten van onze adviseurs?

De adviseurs van HBR Branche maken werk van een goed advies. Dat begint bij een gesprek om uw persoonlijke situatie te inventariseren. Op basis hiervan wordt uitgebreid onderzocht wat voor u de best passende oplossing is. Dit vereist veel vakkennis, ervaring en up-to-date kennis van de markt. Onze adviseurs zitten dus regelmatig achter de studieboeken om hun kennis actueel te houden, zodat wij u van een goed advies te kunnen blijven voorzien. De adviseurs zijn ook afkomstig uit de regio waardoor u zeker weet dat u snel en persoonlijk wordt geadviseerd. U krijgt dus altijd het beste en onafhankelijk advies!

Heb ik voldoende aan mijn privé rechtsbijstandverzekering als ik een zakelijk geschil krijg?

Nee, een reguliere rechtsbijstandverzekering die u heeft afgesloten geldt alleen voo u als privépersoon. Als bedrijf kunt u hier geen aanspraak op maken. Sluit hiervoor een aparte zakelijke rechtsbijstandverzekering af.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.