Motorrijtuigenverzekering

In uw onderneming maakt u ongetwijfeld gebruik van een of meerdere auto’s, bedrijfsbussen of andere motorrijtuigen. U bent wettelijk verplicht deze minimaal WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) te verzekeren. Door deze verplichting hebben alle verkeersdeelnemers in Nederland de garantie dat ze een schadevergoeding ontvangen zodra ze door de schuld van een andere autobestuurder schade ondervinden. Dit geldt ook voor zakelijke rijtuigen. HBR Branche heeft, speciaal voor verschillende brancheverenigingen de beschikking collectieve motorrijtuigenverzekering met aanvullende voorwaarden.

Wat is een motorrijtuigverzekering?

Een motorrijtuigverzekering is een wettelijk verplichte verzekering waarbij het motorrijtuig (auto, bedrijfsbus, vrachtwagen, etc) minimaal tegen de wettelijke aansprakelijkheid (WA) verzekerd dient te zijn. Deze WA dekking kan worden uitgebreid met een beperkt- of volledig casco dekking. Daarnaast zijn er nog diverse aanvullende dekkingen zoals bijvoorbeeld schadeverzekering voor inzittenden, motorrijtuigrechtsbijstand en pechhulp.

Wat maakt de mantel motorrijtuigen uniek?

De mantel motorrijtuigen is opengesteld voor alle bedrijfsmotorrijtuigen, maar ook voor alle motorrijtuigen van de medewerkers en hun gezinsleden, mits wel inwonend of uitwonend studerend. Vervolgens geldt deze mantel ook voor alle gelieerde ondernemingen. Daarnaast biedt de mantelovereenkomst motorrijtuigen ook mogelijkheden voor uw wagenpark. Deze uitgebreide dekking maakt het afsluiten van een motorrijtuigenverzekering via HBR Branche extra interessant.

Wilt u ook de mogelijkheden voor een motorrijtuigenverzekering voor uw branche of bedrijf onderzoeken? Een adviseur van HBR Branche helpt u graag op weg. Neem vandaag nog contact op.

Wilt u meer informatie?

Veelgestelde vragen

Wat valt er nu precies onder een cyberverzekering?

Binnen een cyberverzekering is het mogelijk dat alle aansprakelijkheden gedekt worden die voortkomen uit:

  • Hacking
  • Systeeminbraak
  • Diefstal van privacygevoelige gegevens
  • Aansprakelijkheid aan derden bij o.a. het verspreiden van een virus
  • Gijzelen van data (afpersing)
  • Omzetverlies

HBR Branche kan u verder adviseren over welke mogelijkheden er zijn en de bijbehorende dekkingen.

Welke verzekeringen heb ik nodig als ik personeel ga aannemen?

Wanneer u van plan bent om personeel in dienst te nemen, moet u er rekening mee houden dat u zorgdraagt voor de risico's die de werknemers lopen. De belangrijkste verzekeringen zijn: 

HBR Branche kan u meer vertellen en het beste advies geven op het gebied van werknemersverzekeringen.

Ik heb een klein bedrijf, is een kredietverzekering iets voor mij?

Voor elk bedrijf dat facturen verstuurd is het zinvol om een kredietverzekering af te sluiten. De kans op wanbetaling blijft groot als u steeds met wisselende klanten zaken doet. HBR Branche kan u goed adviseren of een kredietverzekering handig is in uw situatie en welke mogelijkheden er zijn. 

Wat is het verschil tussen beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid?

Met beroepsaansprakelijkheid wordt bedoeld de aansprakelijkheid voor beroepsfouten in uw werk of het werk van uw werknemers. Van bedrijfsaansprakelijkheid is sprake als u of één van uw werknemers materiële schade aan zaken of letselschade aan personen veroorzaakt. U kunt zich verzekeren tegen deze aansprakelijkheden via een beroepsaansprakelijkheidsverzekering of een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

Wat kunt u verwachten van onze adviseurs?

De adviseurs van HBR Branche maken werk van een goed advies. Dat begint bij een gesprek om uw persoonlijke situatie te inventariseren. Op basis hiervan wordt uitgebreid onderzocht wat voor u de best passende oplossing is. Dit vereist veel vakkennis, ervaring en up-to-date kennis van de markt. Onze adviseurs zitten dus regelmatig achter de studieboeken om hun kennis actueel te houden, zodat wij u van een goed advies te kunnen blijven voorzien. De adviseurs zijn ook afkomstig uit de regio waardoor u zeker weet dat u snel en persoonlijk wordt geadviseerd. U krijgt dus altijd het beste en onafhankelijk advies!

Heb ik voldoende aan mijn privé rechtsbijstandverzekering als ik een zakelijk geschil krijg?

Nee, een reguliere rechtsbijstandverzekering die u heeft afgesloten geldt alleen voo u als privépersoon. Als bedrijf kunt u hier geen aanspraak op maken. Sluit hiervoor een aparte zakelijke rechtsbijstandverzekering af.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.