Rechtsbijstandsverzekering

Als ondernemer krijgt u mogelijk te maken met situaties waarbij u aanspraak wil maken op juridische hulp. Bij zakelijke conflicten is het voor u als ondernemer niet mogelijk om de kosten voor juridische hulp op uw privé afgesloten rechtsbijstandverzekering te verhalen. Hiervoor dient u een zakelijke rechtsbijstandverzekering af te sluiten. HBR Branche heeft, speciaal voor brancheleden en andere bedrijven, een collectieve rechtsbijstandverzekering samengesteld.

Wat is een collectieve rechtsbijstandsverzekering?

Een rechtsbijstandsverzekering is een verzekering die het eigen recht verzekert. Dus als een ander u benadeelt of een fout maakt, dan kunt u met deze verzekering uw recht halen. Vrijwel alle rechtsgebieden, waarmee uw bedrijf of uw brancheleden te maken kunnen krijgen, zijn verzekerd. U kunt denken aan geschillen omtrent de aankoop van inventaris zoals de aangeschafte computer hard- en software. Maar ook omtrent de aangetrokken diensten zoals de accountant, uitzendbureau of de bank. Daarnaast is er ook dekking voor arbeidsrechtelijke kwesties.

Voorts kan elk bedrijf zich aanvullend verzekeren voor rechtsbijstand rondom het bezitten of besturen van motorrijtuigen en kan de eigenaar van een onderneming zich particulier verzekeren.

Wat maakt de mantel rechtsbijstandsverzekering uniek?

Samen met DAS, specialist op gebied van rechtsbijstand, heeft HBR Branche een mantelovereenkomst rechtsbijstand samengesteld aan met een forse korting voor de leden. Dus u bent én goed verzekerd én u betaalt minder.

Heeft u interesse in een rechtsbijstandverzekering voor uw bedrijf of brancheorganisatie? Aarzel dan niet en zoek vandaag nog contact met HBR Branche. Wij staan voor u klaar.

Wilt u meer informatie?

Veelgestelde vragen

Wat valt er nu precies onder een cyberverzekering?

Binnen een cyberverzekering is het mogelijk dat alle aansprakelijkheden gedekt worden die voortkomen uit:

  • Hacking
  • Systeeminbraak
  • Diefstal van privacygevoelige gegevens
  • Aansprakelijkheid aan derden bij o.a. het verspreiden van een virus
  • Gijzelen van data (afpersing)
  • Omzetverlies

HBR Branche kan u verder adviseren over welke mogelijkheden er zijn en de bijbehorende dekkingen.

Welke verzekeringen heb ik nodig als ik personeel ga aannemen?

Wanneer u van plan bent om personeel in dienst te nemen, moet u er rekening mee houden dat u zorgdraagt voor de risico's die de werknemers lopen. De belangrijkste verzekeringen zijn: 

HBR Branche kan u meer vertellen en het beste advies geven op het gebied van werknemersverzekeringen.

Ik heb een klein bedrijf, is een kredietverzekering iets voor mij?

Voor elk bedrijf dat facturen verstuurd is het zinvol om een kredietverzekering af te sluiten. De kans op wanbetaling blijft groot als u steeds met wisselende klanten zaken doet. HBR Branche kan u goed adviseren of een kredietverzekering handig is in uw situatie en welke mogelijkheden er zijn. 

Wat is het verschil tussen beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid?

Met beroepsaansprakelijkheid wordt bedoeld de aansprakelijkheid voor beroepsfouten in uw werk of het werk van uw werknemers. Van bedrijfsaansprakelijkheid is sprake als u of één van uw werknemers materiële schade aan zaken of letselschade aan personen veroorzaakt. U kunt zich verzekeren tegen deze aansprakelijkheden via een beroepsaansprakelijkheidsverzekering of een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

Wat kunt u verwachten van onze adviseurs?

De adviseurs van HBR Branche maken werk van een goed advies. Dat begint bij een gesprek om uw persoonlijke situatie te inventariseren. Op basis hiervan wordt uitgebreid onderzocht wat voor u de best passende oplossing is. Dit vereist veel vakkennis, ervaring en up-to-date kennis van de markt. Onze adviseurs zitten dus regelmatig achter de studieboeken om hun kennis actueel te houden, zodat wij u van een goed advies te kunnen blijven voorzien. De adviseurs zijn ook afkomstig uit de regio waardoor u zeker weet dat u snel en persoonlijk wordt geadviseerd. U krijgt dus altijd het beste en onafhankelijk advies!

Heb ik voldoende aan mijn privé rechtsbijstandverzekering als ik een zakelijk geschil krijg?

Nee, een reguliere rechtsbijstandverzekering die u heeft afgesloten geldt alleen voo u als privépersoon. Als bedrijf kunt u hier geen aanspraak op maken. Sluit hiervoor een aparte zakelijke rechtsbijstandverzekering af.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.