Zakenreisverzekering

Wanneer u voor uw werk regelmatig naar het buitenland reist, heeft u een zakelijke reisverzekering nodig. De dekking op een particuliere reisverzekering geldt niet wanneer u voor zaken op reis gaat. Daarnaast bevat een zakenreisverzekering extra dekking voor werkmaterialen als computerapparatuur die u nodig heeft om uw werk te kunnen doen. Op een doorlopende zakenreisverzekering is het als bedrijf mogelijk om meerdere werknemers doorlopend te verzekeren. Als uw medewerkers voor het werk vaak in het buitenland moeten vertoeven, dan is een zakenreisverzekering voor uw bedrijf geen overbodige luxe. Een HBR Branche adviseur vertelt u graag meer.

Wat is een collectieve zakenreisverzekering?

De collectieve zakenreisverzekering is een verzekering die dekking biedt voor zakelijke reizen van werknemers en directie. De zakenreisverzekering kent verschillende soorten dekkingsmogelijkheden zoals:

 • Reisbagage, inclusief computerapparatuur;
 • SOS kosten;
 • Reisongevallen en medische kosten;
 • Bedrijfsannulering;
 • Automobilistenhulp.

De mantel is puur bestemd voor zakelijke reizen en biedt geen ruimte voor privéreizen.

Wat maakt de mantel zakenreisverzekering uniek?

Het unieke is allereerst de uitgebreide en zeer complete dekking over de hele wereld. Ook biedt deze verzekering dekking voor zakelijke goederen tot een waarde van € 10.681,-. Daarnaast werkt HBR Branche niet met reisdagen, zodat u die niet hoeft door te geven. Wij verzekeren altijd één of meerdere personen op naam van het bedrijf. Iedereen die een pas bij zich heeft is verzekerd. U dient dus het aantal personen op te geven die naar het buitenland reizen.

Wilt u ook gebruik maken van onze mantelovereenkomst zakenreisverzekering? Neem dan vandaag nog contact op met uw HBR adviseur.

Wilt u meer informatie?

Veelgestelde vragen

Wat valt er nu precies onder een cyberverzekering?

Binnen een cyberverzekering is het mogelijk dat alle aansprakelijkheden gedekt worden die voortkomen uit:

 • Hacking
 • Systeeminbraak
 • Diefstal van privacygevoelige gegevens
 • Aansprakelijkheid aan derden bij o.a. het verspreiden van een virus
 • Gijzelen van data (afpersing)
 • Omzetverlies

HBR Branche kan u verder adviseren over welke mogelijkheden er zijn en de bijbehorende dekkingen.

Welke verzekeringen heb ik nodig als ik personeel ga aannemen?

Wanneer u van plan bent om personeel in dienst te nemen, moet u er rekening mee houden dat u zorgdraagt voor de risico's die de werknemers lopen. De belangrijkste verzekeringen zijn: 

HBR Branche kan u meer vertellen en het beste advies geven op het gebied van werknemersverzekeringen.

Ik heb een klein bedrijf, is een kredietverzekering iets voor mij?

Voor elk bedrijf dat facturen verstuurd is het zinvol om een kredietverzekering af te sluiten. De kans op wanbetaling blijft groot als u steeds met wisselende klanten zaken doet. HBR Branche kan u goed adviseren of een kredietverzekering handig is in uw situatie en welke mogelijkheden er zijn. 

Wat is het verschil tussen beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid?

Met beroepsaansprakelijkheid wordt bedoeld de aansprakelijkheid voor beroepsfouten in uw werk of het werk van uw werknemers. Van bedrijfsaansprakelijkheid is sprake als u of één van uw werknemers materiële schade aan zaken of letselschade aan personen veroorzaakt. U kunt zich verzekeren tegen deze aansprakelijkheden via een beroepsaansprakelijkheidsverzekering of een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

Wat kunt u verwachten van onze adviseurs?

De adviseurs van HBR Branche maken werk van een goed advies. Dat begint bij een gesprek om uw persoonlijke situatie te inventariseren. Op basis hiervan wordt uitgebreid onderzocht wat voor u de best passende oplossing is. Dit vereist veel vakkennis, ervaring en up-to-date kennis van de markt. Onze adviseurs zitten dus regelmatig achter de studieboeken om hun kennis actueel te houden, zodat wij u van een goed advies te kunnen blijven voorzien. De adviseurs zijn ook afkomstig uit de regio waardoor u zeker weet dat u snel en persoonlijk wordt geadviseerd. U krijgt dus altijd het beste en onafhankelijk advies!

Heb ik voldoende aan mijn privé rechtsbijstandverzekering als ik een zakelijk geschil krijg?

Nee, een reguliere rechtsbijstandverzekering die u heeft afgesloten geldt alleen voo u als privépersoon. Als bedrijf kunt u hier geen aanspraak op maken. Sluit hiervoor een aparte zakelijke rechtsbijstandverzekering af.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.