Pensioen regeling voor de DGA

U wilt er voor zorgen dat u straks, nadat u stopt met werken, uitgebreid kunt genieten van uw “oude dag”. Dat betekent dat u nu, tijdens uw werkzame leven hier alvast voor spaart of een andere voorziening voor treft. Als directeur van uw eigen bedrijf gelden voor u de regels van het pensioen niet. U moet hier zelf voor zorgen bijvoorbeeld door hier een voorziening voor te treffen.

Wat is een pensioenverzekering?

Ouderdomspensioen is de uitkering die u ontvangt vanaf het moment dat u de pensioengerechtigde (AOW) leeftijd bereikt. U heeft als DGA een bijzondere positie met betrekking tot het opbouwen van uw ouderdomspensioen. U wordt niet gezien als gewone werknemer en heeft evenmin alle fiscale voordelen van een zelfstandig ondernemer. Tot 2007 kon u als DGA ervoor kiezen om mee te lopen met de pensioenregeling die geldt voor het personeel in uw bedrijf (indien er sprake is van personeel). Sinds de invoering van de nieuwe Pensioenwet kan dat niet meer en dient u zelf te voorzien in uw “pensioen”.

Zelf een pensioenvoorziening treffen

U moet dus zelf voorzieningen treffen voor een pensioen. Dit kan door te sparen, maar bijvoorbeeld ook door te beleggen. Omdat uw spaargeld de laatste jaren weinig rendement oplevert, kunt u met slim en verantwoord vermogensbeheer mogelijk toch vooruitzien naar een mooi bedrag voor uw oude dag. Ook is er een mogelijkheid om een kapitaalverzekering bij leven af te sluiten waarbij u zich verzekert van een bepaald bedrag uit te keren op een datum in de toekomst. Geen van deze voorzieningen zijn zonder risico, dus het is altijd belangrijk u hier goed over te laten informeren. Een van de pensioenadviseurs van HBR Branche helpt u graag verder, neem vandaag nog contact op met HBR Branche.

Wilt u meer informatie?

Veelgestelde vragen

Is een pensioenregeling verplicht?

Een pensioenregeling is alleen verplicht, wanneer dit is opgenomen in de CAO van de branche waarin uw bedrijf werkzaam is.

Wilt u hier meer informatie over hebben? Neem contact op met de adviseurs van HBR Branche.

Kan ik mijn pensioen eerder laten ingaan?

Bij de meeste pensioenregelingen gaat u met pensioen als u 68 jaar bent. U mag uw pensioen ook eerder of later laten ingaan, bijvoorbeeld tegelijk met uw 1e AOW-uitkering. Wat de gevolgen hiervan zijn voor uw situatie kunnen wij u haarfijn uitleggen.

Mag ik mijn pensioen afkopen?

Het is fiscaal niet toegestaan om zelf uw pensioen af te kopen. Een pensioenuitvoerder of pensioenverzekeraar mag uw pensioen wel afkopen. Dit houdt in dat men de waarde van het pensioen in één keer aan u uitkeert. U ontvangt dan geen maandelijkse uitkeringen meer.

Wat gebeurt er met mijn pensioen bij overlijden?

Indien u een partner heeft, dan is er bij de meeste pensioenregelingen ook een partnerpensioen meeverzekerd. Dat betekent dat als u gedurende de opbouwperiode (uw werkzame leven) komt te overlijden, uw partner een nabestaandenuitkering krijgt.

Wat kunt u verwachten van onze adviseurs?

De adviseurs van HBR Branche maken werk van een goed advies. Dat begint bij een gesprek om uw persoonlijke situatie te inventariseren. Op basis hiervan wordt uitgebreid onderzocht wat voor u de best passende oplossing is. Dit vereist veel vakkennis, ervaring en up-to-date kennis van de markt. Onze adviseurs zitten dus regelmatig achter de studieboeken om hun kennis actueel te houden, zodat wij u van een goed advies te kunnen blijven voorzien. De adviseurs zijn ook afkomstig uit de regio waardoor u zeker weet dat u snel en persoonlijk wordt geadviseerd. U krijgt dus altijd het beste en onafhankelijk advies!

Ontvangt mijn partner ook nog pensioenuitkeringen na mijn overlijden?

Dit is niet vanzelfsprekend. Bij een direct ingaand pensioen is het mogelijk om uw partner mee te verzekeren, zodat deze nog pensioenuitkeringen ontvangt na uw overlijden. Als u graag wilt dat uw partner nog uitkeringen ontvangt na uw dood, dan moet u dit samen met onze adviseurs regelen. Dit moet van te voren afgesproken worden, omdat dit invloed heeft op het uit te keren bedrag.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.