Pensioenregeling werknemers

Als werkgever wilt u ervoor zorgen dat uw werknemers ook na hun werkzame leven goed verzorgd zijn. Door hen een pensioenregeling te bieden waarbij zij pensioen opbouwen biedt u ze hier de mogelijkheid toe. In sommige gevallen is het aanbieden van een pensioenregeling zelfs via de CAO verplicht. Daarnaast is het een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde; wanneer u een goede pensioenregeling biedt, maakt u dat als werkgever interessanter.

Wat is een collectieve pensioenregeling?

De collectieve pensioenregeling is een verzekering die dekking biedt voor overlijden van uw medewerkers vóór hun 68e levensjaar en opbouw mogelijk maakt voor de oudedagvoorziening na hun 68e levensjaar. Door elk jaar te sparen kunnen werknemers stapsgewijs hun pensioen opbouwen. Samen met de AOW en eventuele privé voorzieningen vormt dit het pensioen voor uw werknemers na het 68e levensjaar.

Wat maakt de mantel pensioenen uniek?

Iedere werkgever krijgt een interessante korting voor zijn lidmaatschap van de brancheorganisatie. Daarnaast kennen biedt HBR Branche ook nog een kortingssysteem voor bestaande relaties. De pensioenadviseurs van HBR Branche zijn gediplomeerd en voldoen aan de meest recente opleidingseisen. Hun uitgebreide kennis helpt u de beste pensioenregeling aan uw werknemers aan te bieden. Neem vandaag nog contact op met HBR Branche voor de mogelijkheden.

Wilt u meer informatie?

Veelgestelde vragen

Is een pensioenregeling verplicht?

Een pensioenregeling is alleen verplicht, wanneer dit is opgenomen in de CAO van de branche waarin uw bedrijf werkzaam is.

Wilt u hier meer informatie over hebben? Neem contact op met de adviseurs van HBR Branche.

Kan ik mijn pensioen eerder laten ingaan?

Bij de meeste pensioenregelingen gaat u met pensioen als u 68 jaar bent. U mag uw pensioen ook eerder of later laten ingaan, bijvoorbeeld tegelijk met uw 1e AOW-uitkering. Wat de gevolgen hiervan zijn voor uw situatie kunnen wij u haarfijn uitleggen.

Mag ik mijn pensioen afkopen?

Het is fiscaal niet toegestaan om zelf uw pensioen af te kopen. Een pensioenuitvoerder of pensioenverzekeraar mag uw pensioen wel afkopen. Dit houdt in dat men de waarde van het pensioen in één keer aan u uitkeert. U ontvangt dan geen maandelijkse uitkeringen meer.

Wat gebeurt er met mijn pensioen bij overlijden?

Indien u een partner heeft, dan is er bij de meeste pensioenregelingen ook een partnerpensioen meeverzekerd. Dat betekent dat als u gedurende de opbouwperiode (uw werkzame leven) komt te overlijden, uw partner een nabestaandenuitkering krijgt.

Wat kunt u verwachten van onze adviseurs?

De adviseurs van HBR Branche maken werk van een goed advies. Dat begint bij een gesprek om uw persoonlijke situatie te inventariseren. Op basis hiervan wordt uitgebreid onderzocht wat voor u de best passende oplossing is. Dit vereist veel vakkennis, ervaring en up-to-date kennis van de markt. Onze adviseurs zitten dus regelmatig achter de studieboeken om hun kennis actueel te houden, zodat wij u van een goed advies te kunnen blijven voorzien. De adviseurs zijn ook afkomstig uit de regio waardoor u zeker weet dat u snel en persoonlijk wordt geadviseerd. U krijgt dus altijd het beste en onafhankelijk advies!

Ontvangt mijn partner ook nog pensioenuitkeringen na mijn overlijden?

Dit is niet vanzelfsprekend. Bij een direct ingaand pensioen is het mogelijk om uw partner mee te verzekeren, zodat deze nog pensioenuitkeringen ontvangt na uw overlijden. Als u graag wilt dat uw partner nog uitkeringen ontvangt na uw dood, dan moet u dit samen met onze adviseurs regelen. Dit moet van te voren afgesproken worden, omdat dit invloed heeft op het uit te keren bedrag.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.