WGA eigenrisicodrager

De WGA eigenrisico verzekering neemt de financiële taken van het UWV over als een werknemer na de ziektewet in de WGA terecht komt. Elke uitkering van de staat, hoe klein ook, moet worden gefinancierd door de verzekeraar. Hiervoor heeft de verzekeraar een garantieverklaring afgegeven aan het UWV. Zonder deze garantie kan het bedrijf niet uittreden uit het publieke bestel.

Wat is het voordeel van het eigenrisicodrager zijn?

Indien u privaat verzekerd bent via HBR houdt u als eigenrisicodrager de regie van de verzuimbegeleiding en re-integratie geheel in eigen hand. De ervaring leert dat het UWV weinig tot niets aan re-integratie van zieke werknemers doet. Gebleken is dat werkgevers die eigenrisicodrager zijn, mede dankzij de ondersteuning die verzekeraars bieden, vaak betere resultaten bij re-integratie behalen. Hierbij wordt de kans van instroom van werknemers in de WIA verkleind.

Eigen risicodrager worden of blijven? HBR kan helpen met beslissen!

Het tarief (over de totale SV loonsom) dat HBR u kan aanbieden is onder andere afhankelijk van de sector waar uw bedrijf onder valt. Deze kunt u terugvinden op uw meest recente loonbeschikking werkhervattingskas (WHK) van de Belastingdienst. Belangrijke voorwaarde om van de mantelverzekering WGA eigenrisicodrager gebruik te maken is dat u voor zowel het eigenrisicodragerschap als de ZW (Ziektewet-flex) zich verzekerd via HBR Branche.

Wilt u gebruik maken van ons aanbod? Neem dan contact op met een adviseur van HBR Branche. Houd uw meest recente premiebeschikking Werkhervattingskas 2018 (WHK), en eventueel uw huidige polis, bij de hand. Met deze informatie wordt snel duidelijk welke mogelijkheden er voor uw bedrijf of branche zijn.

Wilt u meer informatie?

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik een verzuimverzekering afsluiten?

Een verzuimverzekering is belangrijk aangezien een zieke werknemer het bedrijf gemiddeld 250 euro per dag kan kosten. U bent namelijk wettelijk verplicht om het loon door te betalen, waarbij het gaat om minimaal 70 procent van het loon (afhankelijk van de CAO). Naast doorlopende loonkosten, moet je mogelijk een vervanger inhuren en heb je vaak te maken met het verlies van productie. Daarnaast moet een werkgever zich inspannen om een zieke werknemer zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen, en die re-integratie kost ook geld.

Een verzuimverzekering dekt een deel van die kosten. U krijgt in ieder geval een vergoeding voor het loon dat u moet doorbetalen aan uw zieke werknemer en wordt u door veel verzekeraars geholpen bij het voorkomen en terugdringen van verzuim.

Welke verzekeringen heb ik nodig als ik personeel ga aannemen?

Wanneer u van plan bent om personeel in dienst te nemen, moet u er rekening mee houden dat u zorgdraagt voor de risico's die de werknemers lopen. De belangrijkste verzekeringen zijn: 

HBR Branche kan u meer vertellen en het beste advies geven op het gebied van werknemersverzekeringen.

Wat kunt u verwachten van onze adviseurs?

De adviseurs van HBR Branche maken werk van een goed advies. Dat begint bij een gesprek om uw persoonlijke situatie te inventariseren. Op basis hiervan wordt uitgebreid onderzocht wat voor u de best passende oplossing is. Dit vereist veel vakkennis, ervaring en up-to-date kennis van de markt. Onze adviseurs zitten dus regelmatig achter de studieboeken om hun kennis actueel te houden, zodat wij u van een goed advies te kunnen blijven voorzien. De adviseurs zijn ook afkomstig uit de regio waardoor u zeker weet dat u snel en persoonlijk wordt geadviseerd. U krijgt dus altijd het beste en onafhankelijk advies!

Waarom zou ik een ziektekostenverzekering voor mijn werknemers afsluiten?

Een collectieve ziektekostenverzekering is een mooie secundaire arbeidsvoorwaarde die u uw werknemers kunt bieden. Iedereen in Nederland is verplicht om een ziektekostenverzekering af te sluiten. Het is voor veel werknemers een zorg die u ze uit handen kunt nemen. Daarbij bent u er, met een collectieve ziektekostenverzekering, van verzekerd dat uw werknemers goede zorg ontvangen.

Het afsluiten van een collectieve ziektekostenverzekering kan al vanaf één werknemer. Ook voor kleine bedrijven is dit een mooie secundaire arbeidsvoorwaarde. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan contact op met een van de adviseurs van HBR Branche. Zij helpen u graag verder.

Ben ik, met een zakelijke ongevallenverzekering, ook verzekerd wanneer een werknemer een langdurige uitkering nodig heeft na een ongeval?

Nee. Een ongevallenverzekering keert eenmalig een vast bedrag uit. Het uitkeren van een langdurige, maandelijkse uitkering valt onder de collectieve WIA-verzekering.

De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de situatie. De adviseurs van HBR Branche informeren u graag over de mogelijkheden van een ongevallenverzekering voor uw werknemers.

Is het voor mijn bedrijf interessant om een WGA-eigenrisicodragersverzekering af te sluiten?

WGA betekent: werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten en is een onderdeel van de WIA. De WGA-eigenrisicodragersverzekering is een verzekering voor werkgevers die eigenrisicodrager zijn voor de WGA. Eigenrisicodrager zijn betekent dat u de WGA-uitkeringen van uw werknemers zelf betaalt, dit is voor een periode van maximaal tien jaar. Dankzij de verzekering krijgt u een vergoeding voor deze uitkeringen.

Dit kan interessant zijn omdat u een lagere basispremie betaalt aan het UWV. Wilt weten of het voor uw bedrijf interessant is om eigenrisicodrager te worden? Neem dan contact op met een van de adviseurs van HBR Branche. Zij kunnen u er alles over vertellen.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.