Ziektekostenverzekering

Als werkgever wilt u uw personeel graag wat extra’s bieden. Door een collectieve ziektekosten verzekering voor uw werknemers af te sluiten, kunt u ze een mooie secundaire arbeidsvoorwaarde aanbieden. In Nederland is iedereen boven de 18 verplicht zelf een zorgverzekering af te sluiten. Met uw collectieve ziektekosten verzekering wordt het voor uw werknemers mogelijk om te kiezen voor een pakket met een collectiviteitskorting en extra voorwaarden die zij elders niet kunnen vinden. Zo zorgt u voor een win-win situatie. Uw medewerkers extra voordeel en u weet dat de ziektekosten van uw medewerkers goed geregeld zijn. HBR Branche helpt u graag een collectieve ziektekostenverzekering afsluiten.

Wat is een ziektekostenverzekering?

Een ziektekostenverzekering of zorgverzekering is een verzekering die de kosten vergoedt van medische zorg van bijvoorbeeld een bezoek aan de huisarts, medicijnen tot en met opname in het ziekenhuis. Iedere Nederlander is verplicht een basiszorgverzekering af te sluiten. Voor aanvullende zorg en tandartsbezoek kan men zich aanvullend verzekeren.

Wat maakt de mantel ziektekosten uniek?

De basisdekking geldt voor iedereen inclusief de verplichte mixdekking. Deze mixdekking biedt dekking voor extra fysiotherapie, psychologische zorg, huishoudelijke hulp bij ziekte, taxivervoer etc..  Naast de verplichte mixdekking kunt u zelf bepalen welk aanvullende dekking het beste bij u past. Wij kunnen hierin geen advies geven omdat het verzekeren tegen ziektekosten puur een persoonlijke keuze is. De mantel ziektekosten biedt 10% korting op de basisverzekering én daar bovenop nog eens 10% korting op de aanvullende dekking. U heeft naast de basiszorgverzekering keuze uit een uitgebreide reeks aan variaties.

Wilt u een collectieve ziektekostenverzekering voor uw werknemers afsluiten? Of wilt u de mogelijkheden voor uw branche bespreken? HBR Branche zorgt voor een goede aanbieding waar uw medewerkers of leden profijt van kunnen hebben. Neem vandaag nog contact op met een adviseur van HBR Branche.

Wilt u meer informatie?

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik een verzuimverzekering afsluiten?

Een verzuimverzekering is belangrijk aangezien een zieke werknemer het bedrijf gemiddeld 250 euro per dag kan kosten. U bent namelijk wettelijk verplicht om het loon door te betalen, waarbij het gaat om minimaal 70 procent van het loon (afhankelijk van de CAO). Naast doorlopende loonkosten, moet je mogelijk een vervanger inhuren en heb je vaak te maken met het verlies van productie. Daarnaast moet een werkgever zich inspannen om een zieke werknemer zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen, en die re-integratie kost ook geld.

Een verzuimverzekering dekt een deel van die kosten. U krijgt in ieder geval een vergoeding voor het loon dat u moet doorbetalen aan uw zieke werknemer en wordt u door veel verzekeraars geholpen bij het voorkomen en terugdringen van verzuim.

Welke verzekeringen heb ik nodig als ik personeel ga aannemen?

Wanneer u van plan bent om personeel in dienst te nemen, moet u er rekening mee houden dat u zorgdraagt voor de risico's die de werknemers lopen. De belangrijkste verzekeringen zijn: 

HBR Branche kan u meer vertellen en het beste advies geven op het gebied van werknemersverzekeringen.

Wat kunt u verwachten van onze adviseurs?

De adviseurs van HBR Branche maken werk van een goed advies. Dat begint bij een gesprek om uw persoonlijke situatie te inventariseren. Op basis hiervan wordt uitgebreid onderzocht wat voor u de best passende oplossing is. Dit vereist veel vakkennis, ervaring en up-to-date kennis van de markt. Onze adviseurs zitten dus regelmatig achter de studieboeken om hun kennis actueel te houden, zodat wij u van een goed advies te kunnen blijven voorzien. De adviseurs zijn ook afkomstig uit de regio waardoor u zeker weet dat u snel en persoonlijk wordt geadviseerd. U krijgt dus altijd het beste en onafhankelijk advies!

Waarom zou ik een ziektekostenverzekering voor mijn werknemers afsluiten?

Een collectieve ziektekostenverzekering is een mooie secundaire arbeidsvoorwaarde die u uw werknemers kunt bieden. Iedereen in Nederland is verplicht om een ziektekostenverzekering af te sluiten. Het is voor veel werknemers een zorg die u ze uit handen kunt nemen. Daarbij bent u er, met een collectieve ziektekostenverzekering, van verzekerd dat uw werknemers goede zorg ontvangen.

Het afsluiten van een collectieve ziektekostenverzekering kan al vanaf één werknemer. Ook voor kleine bedrijven is dit een mooie secundaire arbeidsvoorwaarde. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan contact op met een van de adviseurs van HBR Branche. Zij helpen u graag verder.

Ben ik, met een zakelijke ongevallenverzekering, ook verzekerd wanneer een werknemer een langdurige uitkering nodig heeft na een ongeval?

Nee. Een ongevallenverzekering keert eenmalig een vast bedrag uit. Het uitkeren van een langdurige, maandelijkse uitkering valt onder de collectieve WIA-verzekering.

De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de situatie. De adviseurs van HBR Branche informeren u graag over de mogelijkheden van een ongevallenverzekering voor uw werknemers.

Is het voor mijn bedrijf interessant om een WGA-eigenrisicodragersverzekering af te sluiten?

WGA betekent: werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten en is een onderdeel van de WIA. De WGA-eigenrisicodragersverzekering is een verzekering voor werkgevers die eigenrisicodrager zijn voor de WGA. Eigenrisicodrager zijn betekent dat u de WGA-uitkeringen van uw werknemers zelf betaalt, dit is voor een periode van maximaal tien jaar. Dankzij de verzekering krijgt u een vergoeding voor deze uitkeringen.

Dit kan interessant zijn omdat u een lagere basispremie betaalt aan het UWV. Wilt weten of het voor uw bedrijf interessant is om eigenrisicodrager te worden? Neem dan contact op met een van de adviseurs van HBR Branche. Zij kunnen u er alles over vertellen.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.